30.000 tandenborstels voor kinderen in Bangladesh

In 2012 heeft Stichting Changing Lives 30.000 tandenborstels laten uitdelen aan de leerlingen van de basisscholen van Bangladesh Nazarene Mission (BNM) in Bangladesh. Elk kind kreeg twee tandenborstels, één voor op school en één voor thuis. BNM heeft school en voedingsprojecten voor kinderen uit de allerarmste gezinnen in Bangladesh.

In voorgaande jaren bleek uit onderzoek erg veel van deze kinderen slechte gebitten hebben. Daarom is het bestrijden van dit probleem één van de speerpunten van Changing Lives.

Voorafgaand aan het geven van de tandenborstels heeft Changing Lives trainingen gegeven in Bangladesh. Namens de stichting hebben Han en Corry Tan en Hans en Wendy Meijer les gegeven aan leerkrachten, gezondheidswerkers, moeders en andere betrokkenen. Eén van de onderwerpen van die trainingen was waarom en hoe je tanden moet poetsen. Hoe je dat aan anderen kan leren en hoe je tanden poetsen op school kan invoeren, hoorden daar ook bij.

In 2013 bleek dat de tandenborstels op school aan de muur hangen en dat tandenpoetsen in het dagelijkse programma van de school zit, na de lunch die ze van school krijgen.

 

tandenborstels_in_school

TANDENBORSTELACTIE

In het voorjaar van 2012 had Changing Lives de actie tandenborstels voor tandenborstels, waarbij je zelf een tandenborstel kreeg bij een donatie vanaf € 1,00.

Van de opbrengst van deze actie (aangevuld met bijdragen uit de algemene middelen) hebben we 30.000 tandenborstels gesponsord.