Onderzoek van kinderen in Sri Lanka

situatieschets

Van februari tot eind maart 2010 waren Han en Corry Tan in Sri Lanka. De hulporganisatie NCM Lanka is in Sri Lanka actief onder de allerarmsten van het land met Child Development Centres (CDCs, hulpprojecten gericht op de kinderen, maar waar het hele dorp van profiteert).

onderzoek en behandeling

Op verzoek van NCM Lanka hebben wij in Sri Lanka kinderen van CDC’s (soms nog in oprichting) onderzocht. Deze kinderen hebben anders niet, of zeer moeilijk de mogelijkheid om een dokter te bezoeken. 1320 kinderen kregen een preventief onderzoek en zo nodig behandeling.

Sri Lanka

Sri Lanka is een klein land ten oosten van de zuidpunt van India. Sri Lanka is een bekend toeristenland. Met mooie stranden aan de randen van het eiland en heuvels met theeplantages en jungles in het binnenland, biedt het land veel van wat de toerist verlangt. De tsunami (2004) en de burgeroorlog (1984-2009) hebben echter hun spoor getrokken door diverse delen van het land.